MENÜ

Főzzünk együtt! :)
Jó ételekhez ITT a segítség! :D

Ananászos csirkesaláta

Ananászos csirkesaláta
  • előkészület: 10 perc

hozzávalók 4 főre

  • 1 konzerv ananász (darabolt, enyhén cukrozott; a leve is kell!)
  • 1 zacskó gyors rizs
  • 1 egész csirkemell (kb. fél kg)
  • közepes fej hagyma
  • 2 kis tejföl
  • 1 kk só
  • 1 tk feketebors
  • 1-2 tk mustár
  • 1 nagy tubus majonéz

 

elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, enyhén megsózzuk, és megpirítjuk.
  2. A hagymát apró darabokra vágjuk.
  3. A rizst kifőzzük.
  4. Az összes hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük, hűtőbe tesszük. Hidegen nagyon finom!

 

Majonézes sajttekercs Witch konyhájából

Majonézes sajttekercs
  • előkészület: 10 perc

hozzávalók 4 főre

  • 20 dkg sajt , vékonyra szeletelt
  • 10 dkg sonka, vékonyra szeletelt
  • 1 kis tubus majonéz
  • 20 dkg natúr krémsajt (Philadelphia)

 

elkészítés

  1. A sajtszeleteket lerakjuk egy darab fóliára 1-2 mm fedéssel egymásra, hogy egy téglalapot kapjunk.
  2. Megkenjük vékonyan a majonézzel, rárakjuk a sonkaszeleteket, amit megkenünk a krémsajttal.
  3. A fólia segítégével szorosan feltekerjük, és becsomagoljuk hűtőbe rakjuk 3-4 órára hogy könnyebben lehessen szeletelni.

 

 

Körözött 10.

Körözött
  • előkészület: 15 perc

hozzávalók 4 főre

  • 30 dkg juhtúró (bryndza)
  • 20 dkg vaj
  • 2 ek mustár
  • 2 hegyes zöldpaprika
  • 1 cs újhagyma
  • bors
  • pirospaprika
elkészítés
  1. A juhtúrót a vajjal kikeverjük. (A vajat célszerű sajtreszelőn lereszelni, mert így könnyebb összekeverni.)

  2. Beletesszük az apróra vágott hagymát, zöldpaprikát és jól összekeverjük.

  3. Hozzáadjuk a mustárt, az őrölt borsot, a sót, a pirospaprikát és őrölt köménnyel fűszerezzük, jól összekeverjük és egy pár órára a hűtőbe tesszük.

 

Asztali nézet