hozzávalók 4 főre
- 1 konzerv ananász (darabolt, enyhén cukrozott; a leve is kell!)
- 1 zacskó gyors rizs
- 1 egész csirkemell (kb. fél kg)
- közepes fej hagyma
- 2 kis tejföl
- 1 kk só
- 1 tk feketebors
- 1-2 tk mustár
- 1 nagy tubus majonéz
elkészítés
- A húst csíkokra vágjuk, enyhén megsózzuk, és megpirítjuk.
- A hagymát apró darabokra vágjuk.
- A rizst kifőzzük.
- Az összes hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük, hűtőbe tesszük. Hidegen nagyon finom!
hozzávalók 4 főre
- 20 dkg sajt , vékonyra szeletelt
- 10 dkg sonka, vékonyra szeletelt
- 1 kis tubus majonéz
- 20 dkg natúr krémsajt (Philadelphia)
elkészítés
- A sajtszeleteket lerakjuk egy darab fóliára 1-2 mm fedéssel egymásra, hogy egy téglalapot kapjunk.
- Megkenjük vékonyan a majonézzel, rárakjuk a sonkaszeleteket, amit megkenünk a krémsajttal.
- A fólia segítégével szorosan feltekerjük, és becsomagoljuk hűtőbe rakjuk 3-4 órára hogy könnyebben lehessen szeletelni.
hozzávalók 4 főre
- 30 dkg juhtúró (bryndza)
- 20 dkg vaj
- 2 ek mustár
- 2 hegyes zöldpaprika
- 1 cs újhagyma
- bors
- pirospaprika
- só
elkészítés
-
A juhtúrót a vajjal kikeverjük. (A vajat célszerű sajtreszelőn lereszelni, mert így könnyebb összekeverni.)
-
Beletesszük az apróra vágott hagymát, zöldpaprikát és jól összekeverjük.
-
Hozzáadjuk a mustárt, az őrölt borsot, a sót, a pirospaprikát és őrölt köménnyel fűszerezzük, jól összekeverjük és egy pár órára a hűtőbe tesszük.
Asztali nézet